Nyhedsbrev August 2018

Nyhedsbrev August 2018

Nyhedsbrev August 2018

Hej

Så er sommeren slut, ferien brugt og mange af os, har nu haft de første par uger på arbejdet efter en god og lang varm sommer. Der er ikke blevet samlet meget regnvand op i tønden. Men masser af sol, sol, sol og varme. Den varme sommer har givet rig mulighed for at få nydt haven, vejret, stranden – ferien til at få lidt kulør på kroppen. Bestyrelsen har også haft sommerferie, derfor ikke noget nyhedsbrev før nu. Første Bestyrelsesmøde efter ferien, er netop lige blevet afholdt. Dette nyhedsbrev byder på følgende: Efterårs mødeforedrag, Status på vores IT/hjemmeside, PR/foreningstøj, efterårs tysklandstur, status fra vores arbejdsgrupper. (Tysklandstur, foreningsakvarie, aktionen 2018) – velgørenhed – Kræftramte patienter. Herfra god arbejdslyst.

Foredrag efterår 2018:

Så har vi fået bekræftelse fra vores foredragsholdere, lokalet er booket, datoerne på plads – så sæt kryds allerede nu. Efteråret byder på følgende foredrag:

6 september – Malawisøen – fangsttur V Morten og Ole (Rosendahl malawi Center)

4 Oktober – Gren Maller – Peter fra Den Blå planet.

1 November – Søren Lund – Filtertyper og deres fordele/ulemper

  1. December – julehygge

Husk ovennævnte møder er åbne også for andre foreningsmedlemmer eller kommende akvarister. Hvis du kender andre akvarister eller kommende, så tag dem med. Vi starter traditionen tro kl 1900 og slutter med vores aktion.

IT - hjemmesiden:

Så er vi gået over på ny hjemmeside – udbyder. Den gamle side har været udsat for en del ”hacker angreb” så Jesper har lavet en ny side. Sikkerheden er nu i top og med de nye krav/regler for beskyttelse af vores informationer mm. skulle vi nu være sikret og på plads. Tak til Niels for tidligere IT arbejde på den gamle side. Stor tak til Jesper for den nye. Der vil være lidt overgangsarbejde der endnu ikke er på plads. Vores kalender mangler lidt arbejde, ligeledes er der info fra vores gamle side, der mangler at blive overført. Jesper arbejder på det. Som noget af de nye tiltag, er vi i gang med at arbejde på at kunne få vores gamle artikler/medlemsblade digitaliseret og lagt op på den nye side. Det er dog ikke lige til og kræver lidt benarbejde men vi arbejder på det.

 

PR – medlemstøj:

Som PR tiltag, vil vi prøve på at gøre Århus akvarieforening lidt mere synlig. Der vil i efteråret blevet taget kontakt til div trykkerier og indhentet tilbud på ”firma tøj”. Ideen er så at de enkelte medlemmer kan vise ”flaget” . Samtidig vi så også kunne benytte det samme firmatøj til mere officielle arrangementer som deltagelse på vejlemessen, vores aktioner (Viborg – Vejle – vores egen) samt andre tiltag. Priser og muligheder kommer senere.

Status Aktionsgrupper:

Tysklandstur.

Sæt kryds i kalenderen – Lørdag 17 november 2018.

Bussen er nu booket, gruppen er i gang med at kontakte diverse forretninger. Vi prøver at ramme en bred vifte så der gerne skal være lidt for alle om man er til rejer, chiclider, planter eller bare gerne vil se lidt anderledes forretninger. Det konkrete program kommer senere når det endelig er bekræftet med tider og besøgsplan.

 Foreningsakvarie i vores mødelokale.

Vi har nu fået endelig tilladelse til at må sætte et medlemsakvarie om som vores akvarie. Næste pkt. er indhentning af sponsorer, div materialer så planen er at vi gerne i år skulle kunne vise lidt mere akvariestemning til vores medlemsaftener.

Aktionen 27 okt. Via University College.

Arbejdsgruppen drøner der ud af. Anført af Søren, gør gruppen et stort arbejde. Der er styr på lokalerne, læring fra sidste år drøftet med div partner, ideer til forbedringer, så alt i alt tyder det på at vi igen i år kan se frem til et rigtig godt arrangement.  Gruppen mangler lidt praktisk hjælp på selve dagen, så vil du være løber, praktisk hjælper til oprydning mm. Så kontakt Søren – det behøves ikke at være hele dagen, et par timer kan også gøre det. Mere status senere.

 En god gerning – Kræft afdelingen Århus Kommune Hospital.

Vi må desværre starter dette indlæg, med at informere, om at vores mange årig medlem Flemming er gået bort. Flemming har sammen med andre af vores medlemmer, passet det ”velgørenhedsakvarie” der står inde på kræftafdelingen på ÅKH. Afdelingen står overfor flytning til Skejby Sygehus. Vi har i foreningen ingen midler til at give benzin tilskud, løn, eller andre betalinger for at dække dette ekstra arbejde som Flemming & Co har lavet i den sidste årrække. Vi står overfor den hårde beslutning at vi nok må trækker os helt fra dette velgørenhedsarbejde. Vi er med at bringe glæde, lyspunkt i en træls tid og sted. Men vi må også bare konstatere at vi ikke har ressourcerne eller hænderne til at fortsætte dette arbejde. Det er Tordenskjolds soldater som løber igen og igen. Vi kan ikke blive ved med at trække på de samme personer. Derfor vil vi her fra bestyrelsen igen bringe dette punkt på agendaen til vores næste medlemsmøde. Vi er åben for en snak om dette arbejde skal forsætte, men det kræver lidt flere hænder. En ide kunne være en ”passeplan” hvor det er muligt at melde sig til de tidspunkter der passer ind. Flere hænder gør, at det ikke er de samme, der står med hele pasningen. Vi snakker om en halv time hver 14 dag. Mere om dette på vores september møde. Ære være Flemming og hans minde.  

Et kort medlemsbrev denne gang men samtidig masser af planer og ideer der viser et spændende efterår. Vi ses til Malawi foredraget.

 

Bestyrelsen – vores liv er gået i fisk men vi elsker det J

Afmeld