Nyhedsbrev Oktober 2018

Nyhedsbrev Oktober 2018

Nyhedsbrev september 2018

Med citatet: Det bedste til mig og mine venner…. (nu afdøde Kim Larsen) kort nyt fra bestyrelsen. Dette nyhedsbrev byder på følgende: Efterårets første foredrag – Malawi fangst tur (kort referat for dem som ikke deltog). Næste foredrag Grenmaller. Opdrætskonkurrencen 2018/19. Herfra god læselyst.

1

2

September måneds medlemsmøde: Fangsttur til Malawi søen.

Så kom vi igennem sommerferien. Efterårets kommen betyder også opstarten på vores møderækker og aktiviteter. 35 mennesker havde fundet vejen til vores mødelokale, traditionen tror mødetid kl. 1900. Som noget nyt startede vi med fælles sang. Søren Lund (kendt af alle i klubben) havde fødselsdag så spontan fødselsdagssang og efterfølgende velkomst med info af formanden. Efter dette ”spontane indslag”, var det et veloplagt makkerpar, Morten og Ole (Rosendahl malawi Center) der kunne byder os med til en tur til Malawisøen. Videofilm, billeder, små fortællinger fra to personer der virkelig brænder for ”Afrikas perle”. Foredraget fortalte både om de 3 hovedgrupper af malawi chiclider (1000 varianter.), introduktion til hvordan man skal pakke til en sådan tur, hvad skal man have med. Engelsk vingummi som energikilde, (måske mulighed for cykelverdenJ), krav til teltet, medicin, udstyr, praktiske forhold. Indsigt i et land der for mange er total ukendt. Videofilm optaget under vandet, gav også en stor indsigt i hvordan selve fangsten af disse farverige chiclider foregår under.  Brug af store fangst- net, dykning med flasker i kraftige strømforhold, sammen med krokodiller, gjorde det ekstra krævende, klimatisering over mange timer før fiskene endelig kunne komme op fra dybet, m.m. Efter dette foredrag var der sikkert flere af os der måske nu, godt kan forstå nu hvorfor vildtfangede malawi chiclider betyder noget helt specielt og unik for mange. Efter foredraget sluttede vi af med vores aktion. Mange emner under hammeren så det blev sent inden der blev lukket og slukket for efterårets første ”klub aften”. Fik du ikke nok af malawi søen, kan vi oplyse at der var flere der gav udtryk for et ønske om en ny tur op til Rosendahl malawi center. Uffe arbejder videre med planerne, evt kombineret med et smurt til nogle af vores andre samarbejdspartner oppe i det nordjyske. (Mere om dette senere).

 

Torsdag 4.Oktober kl. 1900:Peter Petersen Grenmaller – Fangstture Uruguay, Brasilien, Peru og Venezuela...

Så krydser vi finger for at der ikke er politiaktion der lukker broen, Sygdom, snestorm eller andre omstændigheder der forhindrer Peter Petersen (Blå planet) i at komme frem til aftens foredrag. Grenmaller, deres naturlige habitater og levevis. Grenmaller er ikke noget vi har haft på programmet i laaang tid. Så her er muligheden for både at komme med på en rejse til Sydamerika og samtidig for indsigt i en overset malleart. Peter vil komme ind på naturlig fodring, præsentation af grenmaller og andre fiskearter der også lever i deres biotop. Der vil blive vist billeder fra de mange fangstture som Peter har været på rundt om i syd Amerika. Det bliver garanteret en stor oplevelse når en af de helt store foredragsholder ligger vejen forbi Århus Akvarieforening. Kom til tiden så vi alle er klar til en spændende aften i grenmallernes tegn.

 

Opdrætskonkurrencen 2018.

Vores opdrætskonkurrence er i fuld gang, men men men, I skrevne stund ligger vi noget bagefter efter vejle akvarieforening. Pt. har vi kun 6 medlemmer fra vores side der har indmeldt opdræt i år. Skal vi forsvare vores titel som DM mester i 2016 – 2017 ja så skal vi til at sætte gang i baljerne. Husk alle opdræt tæller, ung fødende som førstegangsopdræt... Går du og leger lidt med opdræt, så husk at anmelde det til Cort. Cort hjælper gerne med hjælp til udfyldelse af data til DAU.

Driller opdrættet lidt er Søren sikkert klar med et par gode råd så vi kan få gang i opdrættene. Husk at det også giver lidt ekstra fisk på vores aktioner hvis der kommer gang i vores opdrætskonkurrence. Ellers håber vi at efterårets kommen betyder øget aktivitet hjemme i baljerne og lyst til hygge sammen med en masser andre akvarister. PÅ torsdag hedder det hygge, aktion og foredrag i mallernes tegn. Vi ses.

Bestyrelsen – vores liv er gået i fisk men vi elsker det J