Du er ikke forbundet. Nyhedsbrevet kan inkludere nogle brugerinformationer, så de vises måske ikke korrekt.

Om lidt blir her stille, om lidt er det forbi…….

Om lidt blir her stille, om lidt er det forbi…….

Med ovenstående citat (Kim Larsen), er det et noget dyster feedback fra netop gennemført generalforsamling. Lidt fakta først: Foreningen Århus Akvarieforening sluttede 2023 med en sund økonomi, fuld aktivitetskalender, 50+ medlemmer, møderate 40-50 % på egne foredrag, udsigt til 2024 med to store foredrag, marts møde Ian Fuller, april Georg Farmer. Hvorfor så den dyster overskrift?

I skreven stund er foreningen sat til nedlukning:  Fakta er, at vi på den netop overstået generalforsamling, ikke fandt én person blandt de 20 fremmødte medlemmer, der vil sætte sig i formandsstolen.  Uden en formand = ingen forening. Dette betyder, at der ikke kan vælges en ny bestyrelse iht vedtægterne og vi dermed kun kan indkalde til en ny ekstra ordinær generalforsamling. På denne ekstra ordinær generalforsamling SKAL der findes en ny formand og kan vi ikke dette, bliver næste træk – nedlukning/ophævelse af Århus Akvarieforening!!!!!!!

Så kære læser/medlem af foreningen, det er alvor nu, der er ikke flere skud i bøssen. Ikke mere, jamen det går nok holdning, der er sikkert én der melder sig, mon ikke det går osv.

Svaret er nej, skal vi lukke en forening hvor, møder, hygge, turer og socialt samvær har været det bærende element i over 85 år, fordi der er ingen der vi bære – deltage i bestyrelsen, eller skal vi bare ”bære foreningen ud” og sige det var det…………

Vi kan drøfte bestyrelses sammensætning, nedbringe antallet af bestyrelsesmedlemmer fra 8 til eks Vis 5. Fjerne noget af arbejdsmængden, så de primære opgaver, bliver foreningens mødekalender (9 foredrag), egen aktion og ellers kontingent håndtering. Skal der laves mere, eksvis arrangeres messedeltagelse, turer m.m. bliver dette udlagt til arbejdsgrupper/frivillige, og ikke bestyrelsens opgave. Tiltag der måske gør at ”nogen” tør melder sig som formand, eller som bestyrelsesmedlem. (gældende valg).

Fakta er at vi skal starte med at finde hænder. Hænder der vil bære foreningen og ikke bare sidde på dem…… Ellers bliver overskriften aktuelt og bestyrelsens sidste opgave, nedlukning af Århus Akvarieforening. Som ”afgået” formand sidder jeg gerne klar på mobil 40722700 hvis der er en eller flere der gerne vil komme med ideer eller har tanker/spørgsmål der kan hjælpe med at løse denne situation. Husk vores ekstra ordinær generalforsamling bliver sidste chance, ellers bliver det ære være foreningens minde.

Afgået formand

Birger Andersen

 

 

 

Afmeld