Nyhedsbrev november 2018

Nyhedsbrev november 2018

 Med citatet: Lykken bliver aldrig mindre af at blive delt (buddha), kort nyt fra bestyrelsen. Dette nyhedsbrev byder på følgende: Gren maller foredrag (Okt.), Aqua Aktionen 2018, Afrika Reef (Nov.), Opdrætskonkurrencen 2018/19, hjemmemøde december, julehygge december (juleafslutning).  Herfra god læselyst

Oktober måneds medlemsmøde: G Peter Petersen Grenmaller – Fangstture Uruguay, Brasilien, Peru og Venezuela.

Så lykkes det, jubbiiie. Alle gode gange 2. Sidste gang var det en kræftbehandling der kom i vejen, og Peter måtte aflyse. Denne gang var vi alle klar. Små 40 personer havde fundet vejen til vores oktober møde. Traditionen tro var der lidt info fra bestyrelsen inden en oplagt Peter Petersen kunne tage os med rundt i hele verden i søgen efter fisk, biotoper, en masser billeder og forklaringer bag disse. Et langt liv med besøg i over 30 lande fordelt over 5 kontinenter. Ud over et spændende foredrag omhandlende grenmallers familie/særheder og krav, blev der også tid til at fortæller om ”jobbet” som dyrepasser for akvarieafdelingen hos den Blå Planet. Et job som mange af os sikkert er lidt misundelig på. Tænk engang at få løn for at rejse verden rundt og samle oplysninger/dokumentation på forskellige fiskearter/biotoper. Møde ind hver dag på DKs største vandland for vores hobby… Pausen blev benyttet til at lave lidt lobby arbejde på netop dette ”vandland”. Vi har fået lov til at komme bag ved kulisserne på den Blå Planet. Pga. Peters travle rejseplan er vi fremme i foråret 2019 før der er en weekend ledig. Vi holder gryderne i kog og arbejder videre med en kommende lørdagstur til Peters legeland – Den Blå Planet og et besøg bag kulisserne/teknikken. Efter foredraget sluttede vi af med vores aktion/efterfølgende oprydning. Tak her fra bestyrelsen til alle gæster/medlemmer som kom forbi, samt ekstra tak til de hjælpende hænder der lige hjælp med til at få stole/borde på plads. Det er rart at vi kan komme hurtig på plads med borde & stole så vi også kan komme hjem efter en laaaang/spændende aften.

 1

 

Aqua Aktion 2018.

Så blev det tiden til igen at svinge hammeren på vores egen aktion. Kl. 0700 lørdag morgenstod ”aktionsteamet” klar til den store forvandling af VIA College University. Det er fantastisk at være en del af et team, hvor energien og tingene bare kører. Det er tydeligt at drejebogen er ved at være på plads. Indmeldingsarealet, aktionspodiet, It-systemet, præsentationsadelingerne for planter, fisk og teknik. Opsætning af diverse informationsskilte, stole opsætning, IT headquater, Efter lidt morgenmad til tropperne var teamet – forvandlingen klar til at åbne dørene for indlevering 0945. En frisk og fredig auktionarius (Søren med blødt hjul i hoornblade) kunne igen i år byde Midtjyllands akvarister velkommen til dette års 2018 aktion for Århus akvarieforening. Det var i år, anden gang at vi benyttede VIA College Universitys lokaler. Om placeringen, tæt på E45, Århus Nord, eller den massive PR-kampagne på diverse medier(hjemmesider/facebook/plancher/løbesedler) vides ikke. En ting vi dog ved, er at vi havde små 100 mennesker inde og efterfølgende 770 emner under hammeren. 458 emner året før. Tidsmæssigt betød dette også at vi måtte runde de kl 1830 før en tilfreds men også træt auktionarius kunne takker af og sige tak for denne gang. Der var 70 emner der ikke nåede at komme på aktionen. Vi mangler lige at få de sidste betalinger/udgifter på plads, men vi kan godt i skreven stund sige at vi i år har en større omsætning små 47000 mod ”28000” sidste år. Der er altid plads til forbedringer så aktionsteamet vil prøve på at indsamle disse, sikrer at vi lærer af disse. Så vi næste år kan præsentere en endnu bedre aktion. Et ting der i hvert fald stod klar efter vores aktion, er at vi har en god aktion som nu er begyndt at blive en tradition. En tradition vi skal holde fast i. Dette er muligheden for vores forening kan tjene lidt penge. Skabe lidt nye medlemmer/kontakter, få vist flaget til de andre foreninger. Samt skabe lidt ”nyt liv” i form at de mange handler/varer der byttede hænder på et sådant arrangement.  Der blev tilført en masser nye guppyer, rejer og maller til det østjyskeJ. Herfra skal der lyde et stort tak til aktionsteamet samt ligeledes til vores egne medlemmer der enten bakkede op som gæster eller spontane løber/hjælper når vi havde brug for en ekstra hånd. Uden jer vil det et sådant arrangement ikke være muligt. TAKKER.

 23

November måneds medlemsmøde: Tonny Brandt Andersen – Rift Valey .

Tony Brandt Andersen. Holdt et foredrag om Rift Valey i Afrika og om de fisk som lever i de søer som ligger i Rift Valey. Tony kom ind på mange aspekter geologiske såvel som biologiske. Den enestående mangfoldighed af ciklider og andre typer af fisk. Han kom ind på de forskellige udviklinger som er gennemgået i de forskellige områder. Der var fint fremmøde og alle var glade for et godt og interessant foredrag med et godt billedmateriale.

Opdrætskonkurrencen 2018/2019.

Som forsvarende mester i DM for foreninger samt både 1 og 3 pladsen for flest opdræt. (Søren og Cort), må vi desværre nok sige at det ikke bliver i år at disse titler bliver vores. I skreven stund er Vejle et godt stykke foran i konkurrencen.  Der er flere grunde til dette, begge vores hovedkræfter har haft travlt med andre projekter. Hvis vi skal lukke lidt af forspringet til Vejle og forsvare vores titel, kræver det at vi begynder slutspurten nu. Meld ind hvad du/I har af opdræt. Kontakt evt Cort for hjælp til indmeldelse ellers finder du reglerne samt tilmelding på vores hjemmeside.

Hjemmemøde den 8. december 2018

Vi skal til Vejle den 23. og 24. februar, på Vejle Messen 2019. I lighed med sidste år har DAU opfordret klubberne til at lave et akvarie i klasse 2.

Klasse 2. Det drejer sig om prydakvarier akvarier, akvarier med en blandet fiske- og plantesamling, hvor hovedvægten er lagt på det dekorative.

Ole Wilkens har lovet at stille om med et 325 l akvarie, som også var med sidste år, Rasmus Østergaard har lovet at hjælpe med skaping. Vi skal snakke med Tropica om de igen i år vil sponsorere planter til projektet.

Hjemmemøde hos Ole Wilkens den 8. december, kl 10.00 hvor vi kan hjælpe med at starte projektet op med opbygning af akvariet m.m. Og der bliver inviteret på kaffe og kage og mulighed for at få en snak om planter, fisk og akvarier i det hele tage, med de øvrige deltagere i arrangementet. (Meld lige ud til Ole eller en fra bestyrelsen til vores juleafslutning, bare så ole ved hvor meget kaffe og kage der skal laves/hentes.)

Vi ses hos ole

 

Juleafslutning torsdag D. 6 december.

Mørket er ved at falde over os og det bliver snart tid til at finde julepynten frem, finde det varme tøj frem og begynde at glæde os til den bedste begivenhed på hele året…….

Julehygge i foreningenJ. Traditionen tro afholder vi årets sidste medlemsmøde i julens tegn. Dette betyder, gløgg, æbleskiver, slik og masser af hygge/snak. Igen i år vil vi arrangere pakkeleg. I den forbindelse har vi brug for jeres hjælp. De seneste år har denne begivenhed været en af de helt store indslag. Masser af grin, løben rundt omkring bordene, angrebspagter, jagten på lige netop dén pakke m.m. Vi har været opsøgt vores sponsorer mht gaver. I forbindelse med vores netop afviklet Aqua aktion har de samme sponsorer doneret over 100 præmier. Gavesækken er ved at være tom, så for at sikrer at der er pakker til alle, opfordrer vi alle ”deltagende medlemmer denne aften” til at kigge i reolerne, find noget af det udstyr, bøger, tilbehør som du ikke længere bruger. Pak det ind og tage 1-2 gaver med hver. De sponsorgaver som vi kan få, vil selvfølgelig komme med i gavesækken. Med dette tiltag og jeres opbakning, vil der være masser af sjove og spændende gaver til alle.  Lad pakkejagten begynder.

Siden sidst har vi haft en succesfuld tysklandstur, besøg i 4 forskellige forretninger, stop ved grænsen, samt masser af hygge undervejs. I næste medlemsbrev vil tryknissen skriver lidt om turen samt vise lidt forskellige billeder fra det store udland. Velmødt til vores juleafslutning.

Bestyrelsen – vores liv er gået i fisk men vi elsker det J

 

Afmeld