Febuar nyhedsbrev 2019

Febuar nyhedsbrev 2019

 

Nyhedsbrev januar/februar 2019.

Så står Kong Vinter for døren, veloverstået Generalforsamling, første Bestyrelsesmøde afviklet, nyt år forude. Nøgleord for dette nyhedsbrev: Året der gik 2018, General forsamlingen, foredragskalender foråret 2019, tanker og ideer fra bestyrelsen – god læselyst.

Med kaffekoppen i hånden, udsigt til sneplettet græsplæne, minusgrader og netop overståede første møde med ny bestyrelse. Er det en glad ”formand” der kigger tilbage til året der gik. Vores hovedforening (DAU) melder om generel nedgang i hobbyen. Interessen for akvariefisk er dalende, svært at få nye og unge mennesker til at ”falde” for hobbyen. Hmm måske rigtigt. Vores tilgangstal er i hvert fald ikke faldende, vi holder antallet, med en lille tilgang af nye – ”gamle” medlemmer der kommer tilbage i folden. Vi er måske ikke den største klub længere i Danmark. Den titel tilhører Vejle, men så er vi i hvert fald gode til at hygge os sammen. Nøgleordet Hygge, er også det ord der dukker op i hukommelsen når undertegnet kigger tilbage på året der gik. Vores medlemsmøder, div turer samt den netop overståede julekomsammen, står alle som sjove og gode oplevelser i fiskenes tegn. Lige et billede til at understrege dette – For de personer der ikke kan finde ”årets mest jagtede pakke” er her beviset på hvor den var henneJ PS: Det blev Oscar der løb med den…

12

En af de nye tiltag fra bestyrelsens side, er at vi på vores december møde, laver vores ønskeliste. På dette møde har alle medlemmer mulighed, for at nedskrive de ønsker og ideer man har til årets kommende foredrag. I år er dette blevet til 15 hovedgrupper. (Planter, ungefødende, maller, corydoras, labyrintfisk, Malawi, Sydamerikaner, turer, Tanganika, gør det selv, saltvand, lys, Rovfisk, sygedom, havedam.). På vores januar Bestyrelsesmøde, har vi benyttet denne liste som værktøj til den kommende forårsforedragsrække. Vi arbejder videre med listen – men kan allerede nu præsenterer vores forår 2019. Sæt kryds i kalenderen. Første torsdag i hver måned:  Lokalcenter Rosenvang – Rosenvangs alle 76 - 8260 Viby J.

Kalender 2019 forår:

Torsdag 7 februar:  Maller v/Benny Hubel.

Lørdag 23. feb. & Søndag 24. feb.: Vejle Akvariemesse:  Vi har en stand – husk tilmelding hvis du vil hjælpe at stå på standen og fortælle lidt om Århus Akvarieforening. (Tilmelding personalelisten – på feb. mødet.).

Torsdag 7 marts: Små Tanganika Chiclider v/Hans Martin.

Torsdag 4 april: Guppy avl og Genetik v/Flemming.

Ovennævnte er på plads, så sæt kryds i kalenderen og mød op. Vi afslutter alle vores medlemsmøde med vores traditionelle aktion. Velmødt.

Generalforsamling 2019 bød på kartoffelsalat og hjemmelavede frikadeller. Der var flere der fik ”deller” med hjem. Selve generalforsamlingen blev afviklet efter gældende vedtægter. Ny bestyrelse genvalgt/valgt. Under evt. blev der drøftet flere emner, et af dem var ønsket om mere hygge/mulighed for samvær, snak omkring bordet. Vores traditionelle medlemsmøder har en foredragsholder med et ”valgt tema”. Ofte er det med en styret og stram indhold, der ikke giver meget mulighed for tid til bare at snakke – dele viden. Et af punkterne som står på arbejdslisten i bestyrelsen, er et nyt tiltag, hvor vi vil lancere ”små klubaftner” uden foredragsholder. Dette kommer der mere om senere, men ideen et at vi mødes i vores klublokale, hygge os sammen omkring bordene, hvor der så kan laves små ”debatgruppe” omkring forskellige selvvalgte temaer. Hjemmelavet foder, gør det selv teknik osv. Mulighederne er mange. Konceptet er ikke helt klar endnu, men denne ”hygge aften” skal være en alternativ til vores foredragsaftner. Dvs vi laver en ekstra klubaften men mere om dato – første gang senere. Vi laver en test aften, hvor vi forsøger konceptet.

Af andre punkter der arbejder videres med i bestyrelsen kan nævnes: Tur til den Blå Planet, Ny grossist aftale/tur som erstatning til Credo, Vores medlemsakvarie i klubben, Hjemmemøder, foredrag resten af året. Kommende turer ud af huset. I skreven stund er der flere af os der samtidig er ude at rejse, så der er fuld kog på gryderne. Et spændende år 2019 ligger foran os. Måske hobbyen er presset men set her fra sofaen, er vores forening godt kørende. Bestyrelsen er i arbejdstøjet så vi håber at 2019 bliver endnu et godt år for Århus akvarieforening.  Lige på falderebet – husk vores medlemsaften på torsdag. Vi starter kl 1900 traditionen tro og med efterfølgende aktion. Hvis du gerne vil hjælpe foreningen og deltage som messestandspersonale på den kommende vejle messe, ja så meld det lige til en af bestyrelsen på torsdag. Om det er bare, er et par timer eller hele dagen, tager vi gerne imod. Vi håber på at stå med en flot stand, DM akvarium samt personale der kan fortælle lidt om Århus Akvarieforening. Hvad for du ud af et medlemskab af Østjyllands hyggeligste akvarieforening. Året er startet godt, spændende foredrag er booket og med udsigt til endnu en spændende tid i Århus Akvarieforening kan vi her fra bestyrelsen byde velkommen til sæsonen 2019 – godt nytår til alle.

Vores liv er gået i fisk men vi er glade for det.

Bestyrelsen.

 

 

 

Afmeld