Sommer 2019

Sommer 2019

Nyhedsbrev Sommer 2019.

Sommeren er ved at være slut, mange af os har en brugt ferie i rygsækken, startet op på jobbet, måske været på festival, div koncerter, udlandstur, sommerhuset, camping, kolonihaven, haven, ja der er mange muligheder som sommeren er blevet brugt til. Med udsigten til mere inde aktivitet er du måske også ved at tænke lidt på akvarieforeningen. Hmmm hvorfor har vi ikke hørt fra den, hvad sker der? Er der styr på foredragene? Kommer der nogle spændende turer? hvad med vores aktion bliver den til noget?...... Ja alle gode spørgsmål, som du alle vil finde svaret på, her i vores sommer nyhedsbrev.. Sæt dig til rette i stolen, og ”velkommen indenfor  i efterårets kommende aktiviteter/tanker. God læselyst.

 

Afslutning juni mødet Unimati/Randers.

Inden alle gik på sommerferie, havde vi traditionen tro, vores sommerafslutning i juni. Konceptet med grill, drikkevarer, hyggesnak er ved at være en fast bestanddel for denne afslutning. Igen i år var det Unimati (Randers) som lade lokaler/hus til. Sammen med Randers Akvarieforening var der et stort fremmøde, både af medlemmer (begge klubber) samt gæster udefra, der alle benyttede muligheden for en ”gratis pølse/vand” samt lidt kigge i måske ”danmarks flotteste akvariebutik”. Igen i år havde Ole lidt rabatter på div fisk, så der var flere der måske blev lokket til lidt ekstra sommer indkøb. Hvis du ikke allerede kender ole/Unimatis facebook side, så tjek den og se evt. videoklip fra arrangementet. Stort tak til alle, ole Unimati, Randers akvarieforening, medlemmerne, bestyrelsen for deltagelse, bidrag til en god hygge dag/aften. Vejret var godt og der var masse af hygge.

Kommende foredrag efteråret 2019

I sommerferien har bestyrelsen var samlet, der er kigget i ønskelisterne fra vores juleafslutning, snakket med div foredragsholder, lavet aftaler. Så her kan vi nu præsentere programmet for efteråret 2019. Husk at alle vores foredrag afvikles i vores ”klublokale” på Rosenvangs Alle 76, 8260 Viby. Dette er alle den første torsdag i hver måned, så husk at krydse af i kalenderen allerede nu: Vi starter altid kl 1900 hvis ikke andet meldes ud.

Kalender efteråret 2019:

Torsdag 5/9: Latin for begynder/QR Pet App v/ Poul Erik Christensen.

Vi starter efteråret med lidt latin for begynder. Mange af os har måske lidt svært ved at finde ud af  alle de latinnavne som vores hobby benytter. Aftens foredrag har stået på ønskelisten i flere år. Poul Erik vil lære os hemmeligheden bag navnene, opbygningen, så efterfølgende kan vi alle snakker latinskJ . I anden del, er emnet om det lovkrav der faktisk er gældende for alle ”sælger af akvariefisk”. Pasningskrav/behov, er en del af den instruktion du som køber har krav på at få, når du f.eks. køber fisk i en akvariebutik. Poul Erik har udviklet en gratis App, der løser dette. Introduktion til appen, indhold og ideer bliver gennemgået. Aften sluttes af med vores aktion. Der må være flere medlemmer der over sommeren har ”dyrket lidt ekstra planter/fisk” så lad os komme  godt i gang med hobbyen denne aften. Velmødt.

Tur til Trope Akvarie – lørdag 28 september kl 10.00

Vi har tidligere været på tur til Trope akvarier. Nu gør vi det igen. Lørdag den 28 september har vi fået lavet et aftale om besøg hos Trope akvarier. For dem der har lyst til at kommer med, laver vi lige en ”deltagerliste” på vores kommende september møde. Her aftale vil tidspunkt/kører mulighed/hvem deltager. For dem der vil med, er der mulighed for at ”bygge et lille akvarie”. Mere om dette på vores september møde. Kontaktperson: Jesper Bestyrelsen.

 

Aqua Auktion lørdag 26 oktober VIA University College Hedager 2, 8200 Aarhus N.:

Tredje gang – lykkes gang. (Gammelt ordsprog). Så er det igen blevet tid til at få ryddet op i akvariereolen over afladte emner. Tjekket om der er fisk/planter der måske skal videre til andre ejer. Måske selv byde på flere mere end de små 750 emner der forventes at komme under hammeren. Vi afholder igen i år vores egen auktion for østjyske akvarister. Vi er i gang med planlægningen af denne. Sæt kryds i kalenderen. Denne auktion er en god og besøgsvenlig auktion med masser af planter, fisk og tilbehør under hammeren. Sidste år startede vi kl 10.30 og var færdig kl 1800. Over 700 emner skiftede ejer. Så måske der er noget, også denne gang, som du hr din interesse – leder efter. Hvis du vil deltage enten som køber/sælger eller hjælper: så husk datoen: Det er 26 oktober : Hygge, bud, sælg, snakke, hjælpe, det bliver en sjov dagJ

Torsdag 3/10: Scaping – (Planter – indretning – opbygning af miljøet) v/Michael Unimati:

Hvordan indretter vi vores akvarie til at blive det flotte ”natur billede”?. Michael er ansat i Unimati og brænder virkelig for at ”scape”. En stor kapacitet der måske er kendt af nogen, men ikke en foredragsholder vi før har mødt her i foreningen. Denne aften er muligheden, for at blive introduceret til ”indretningstekniker”, måske få inspiration, ny viden til en verden der ikke stille krav til størrelsen på akvariet, men kun til fantasien. Vi slutter aften med aktion. Så er der planter, dekorationsmateriale på aktionen, så er her pakken til, efterfølgende at kaste sig over ”scaping”. Velmødt – kom og mød en ny foredragsholder med et populært emne.

Torsdag 7/11: Nye filter typer?  V/Rud:

Hvad sker der indenfor filter? Er der nye systemer der er bedre end vores gamle HMF – sumpe – Motorfilter? Brug af K2? iltning af filtermaterialet i systemet? Hvad er der af nye tanker? Der er mange spørgsmål til denne del af hobbyen. Sidste år havde vi planlagt en foredrag indenfor dette område, men desværre blev foredragsholderen forhindret. Nu prøver vi igen. Rud har overtaget udfordringen. Han har over sommeren researchet på div forummer, lavet div test forsøg i akvarierummet – jep bestyrelsen har været i rummet og smugkigget. Denne aften vil vi blive opdateret på hvad der er af nye takter og ideer indenfor filterteknik. Det bliver godt. Hvad har en sodavandsflaske at gøre i et akvarie? Det og meget mere får du svaret på denne aften.

SNAKKE – LEGE AFTEN - november:

Efter foredraget med nye filter typer – laver vi en hygge/snakke aften hvor det bliver muligt at lave nogle af de filter typer som Rud har fortalt om. Hvornår det bliver, kommer vi tilbage med senere. Men vi prøver igen at lave en snakke aften med ”indhold”. Mere om dette arrangement kommer senere.

Torsdag D 5 december – Juleafslutning.

Traditionen tro afholder vi vores jule afslutning denne dato. Tema: Gløgg, æbleskiver, pakkespil, ønskelisten over næste års foredrag/turer. Masser af hygge.

Kommende ture/projekter for efteråret 2019/foråret 2020.

Vi har evalueret vore ture i det forgange år. Mange sjove og hyggelige ture er det blevet til. Vi har været i gang med at undersøge hvad der er af muligheder for gentage disse successer. Desværre er det i skreven stund blevet lidt reduceret i muligheder. Tropica har lukket for privat besøg. Onde tunger siger at der har været nogle forhandler der har ytret utilfredshed over at private kunder kan komme ud til Tropica og køber til stærk reduceret priser. Dette betyder nu, at Tropica har lyttet til dette og lukker for ”privat salg/besøg”. Dette er naturligvis meget trist. Så herfra kan det kan siges/appelleres til, at når sådanne ”gode aftaler” laves og vi kommer sådanne steder. Ja så skal vi ikke lige nævne dette, ej heller fortælle akvariebutikken at nede ved……. Kan jeg købe planten/fisken til den pris…. Resultatet er ris til egen R…… Vi skal bakke op om hobbyen, støtte vores lokale akvariebutikker. Men når vi laver sådanne arrangementer skal vi ikke bruge dette til at ”trykke akvariebutikken i hovedet med”. Vi ved ikke om det er medlemmer fra vore forening eller andre, men nu er det meldt ud. Tænk over hvad du/I siger når vi evt får lavet flere af disse ”shoppeture muligheder”. (Hold det for dig selv, hvis vi skal kunne komme sådanne steder igen – læring).

En anden grossist der også har lukket er Credo. Dette betyder at der snart ikke er flere grossister tilbage i Danmark som selv importere/videresælger vores kære akvariefisk. Vi prøver at tjekke landet for andre muligheder. Håber at der måske dukker en mulighed så vi stadigvæk kan komme ud i danske på ”fisketur”.

Af andre emner der arbejdes på: er tur til nord Jylland. Tur til Sjælland. Koncept: Finde 2-3 spændende forretninger der kan besøges indenfor en dags kørsel incl div stop for forplejning. 

Vi har sat lidt stop for evt. udlandstur i dette år. Hvis der dog er interesse for sådan, så kom lige retur til én af os fra bestyrelsen. Det kræver en del planlægning at lave en sådan tur, så efter vores tur til den blå planet, har vi valgt at lægge energien i mindre turer.

Det var lidt information fra bestyrelsen – håber at ser jer alle til efteråret første møde nu her på torsdag. (5/9) kl 1900. Velkommen tilbage i hobbyen.

Vores liv er gået i fisk men vi er glade for det.

Bestyrelsen.

 

 

 

 

Afmeld