Nyhedsbrev febuar 2020

Nyhedsbrev febuar 2020

 

Vinter 2020.

Svup, svup, svup, dryp, dryp, dryp. Hmmm hvad er det her for noget? Tja normalt ville nyhedsbrevet starte med et årstidscitat. Sne, frostgrader, saltning af veje, frost på ruder osv. Men udsigt til mere regn, plus grader i februar og rekord i nedbør, så må starten på dette her nyhedsbrev hvis være: Vådt, gråt og kedeligt, eller I`m singing in the rain. Men men men, trøsten er nær. Nu vil udsigten i de næste 20 minutter byde på et frisk varmt pust fra bestyrelsen, udsigt til varme begivenheder og tilbud på flere. Sæt mobilen på lydløs, find stolen og slå R…. i sædet, ja det skrev han faktiskJ og lad roen falder over dig. Indholdet for dette nyhedsbrev: Generalforsamling 2020. Nye bestyrelseskræfter, årets første foredrag, er vi DM mester eller blev vi slået?, Vejle Messe , Er møffe med på Viborg aktion, hvad sker der i 2020? Lad regnen komme, nu er det tid til årets første Nyhedsbrev. God læselyst.

 

General forsamling:

Traditionen tro, var årets første aktivitet, vores traditionelle generalforsamling. Som en registeret forening under Århus Kommune, er et af kravene, afholdelse af generalforsamling iht. vedtægterne. Nu kan det godt lyde lidt tørt og kedeligt, men med udsigt til ”Ruds varme deller og kold kartoffelsalat”, var der faktisk 30+ medlemmer der med gyldigt kontingent kort i hånden, havde fundet vejen til vores altid hyggelige klublokale. Efter gennemgang af gældende agenda, valg af Dirigent, mødereferent, stemmetæller, ja så var det ellers tid til gennemgang af formands beretning, regnskab, året der gik og sidst men ikke mindst valg af nye bestyrelsesmedlemmer. Cort havde efter 9 års bestyrelsesarbejde, valgt at bruge lidt mere tid på hjemmefronten (akvarierne) så dermed ingen ønske om genvalg. Af andre medlemmer der trådte ud af bestyrelsen:  Anders (Suppleant) netop flyttet til Grenå,  Suppleant (Kurt), Oscar (Unge observatør). Ja dette betød, plads til flere friske kræfter. Normalt kan det godt være svært at få folk til at deltage i bestyrelsesarbejde. Der kan være mange grunde til at dette ”erhverv” ikke er så attraktivt, men her hos os, plejer det at være en hyggelig forsamling af mennesker, der alle bidrager til at skabe et spændende program, ramme for vores medlemmer. I år kan vi byde velkommen til en gammel kending i bestyrelsen, Asbjørn. Der netop igen er hjemvendt fra sydlige himmelstrøg. Brian også gammel kending i Bestyrelsesarbejde og som ny i klassen, Rasmus. Herfra velkommen ombord, vi ser frem til nye tanker og ideer, kombineret med de ”gamle kræfter” . Samtidig med velkommen ombord, skal der også lyde et stort tak for alt det arbejde der er lagt af de afgående medlemmer. Cort med 9 år i bestyrelsen betyder det af et stort hul, men fælles for alle, husk I vil blive savnet men pøj pøj til jer. Ellers blev aften præget af mange konstruktive indslag og drøftelser som den nye bestyrelse vil arbejde videre med. Som altid god ro og orden, god mad, og masser af snak. Sådan som det skal være. Hvis du vil se/læser de konkrete emner, lægger selve møde referatet tilgængelig på vores hjemmeside. Generelt kan siges at vi har en velfungerende forening med en  god økonomi, stabil medlemsantal med plads til flere.

Årets første Bestyrelsesmøde/tanker

Så blev tid til konstituere den nye bestyrelse. Flotte ord der normalt bare betyder at den nye bestyrelse, bliver formelt godkendt, starter deres virke. For jer der ikke ved hvordan et sådan møde afholdes, kan vi da tage jer, læsere, med ind på de bonede gange. Vi afholder Bestyrelsesmøde efter behov. (8-12 stk./året), der er afsat et fast beløb (300,-) til mad/drikke pr gang. Selve lokalet er hos den enkelte bestyrelsesmedlem (går på skift), så typisk starter et B-møde med en hurtig omgang aftensmad, kort gennemgang af mødeindkaldelsen, og så ellers i gang med at drøfte ideer, kontakte foredragsholder, planlægge div turer/foredrag osv. Stemningen er altid uformelt og ofte sluttes sådanne møder af med en tur forbi værtens akvarier/rum for evt. kig/beundring. Nu ved du hvad der skerJ. På dette møde blev der drøftet: Vejle messe, booket foredragsholder samt drøftet nye tiltag. En af dem som vi vil arbejder videre med, er små mini foredrag. (ide fra generalforsamlingen). 2 små foredrag på en aften i stedet for et. Efter juleafslutningen har vi grupperet de forskellige ønsker. For at sikre at vi får alle med, vil listen blive lagt op på vores hjemmeside. Så kan du/I der ikke allerede har sæt jeres ønsker, sætte kryds på de emner som du/I ønsker. Jesper vores IT mand arbejder på selve siden, så i skreven stund, er setuppet under opbygning. Resultatet skal gerne blive jeres ønsker = vores to do liste.

 

Februar Foredrag Sygedom V/Allan Lau:

Så blev det også tid til årets første foredrag. Sygedom – Parasitter ved Allan. (En af vores egne medlemmer.). Allan præsenteret sig som gummistøvlebiolog fra Århus Universitet. Siden 10 års alderen akvarist der har haft lidt af hvert og som nu har kastet kærligheden på sneglehus-legere. Som Biolog har det været naturligt at benytte denne viden på akvariefisk og de sygedomme/parasitter som vi desværre ikke kan udgår at stifte bekendtskab med. Vi fik et grundlæggende indblik i de forskellige parasittyper, hvordan de formere sig og hvilken tiltag vi som akvarist kan gøre. Hul i hovedet syge, Pop eye syge, Fiskedræber var nogle af de sygedomme vi fik gennemgået. Det blev også tid til at drøfte nogle af de konsekvenser som indførelse af udenlandske fisketyper der direkte eller indirekte udsættes i lokale vandområder. Fiskedød eller udryddelse af egne fiskearter er nogle af de skræk seminar som Allan også kunne beretter om. Læringen af aftens foredrag er forebyggelse: Vær varsom med blanding af fisk. (Kontinenter – områder), benyt UV lys især i cichlideakvarier. Hold øje med havedamsfisk – (trække sygedom med sig), Forebyg sygdom med vandskifte, brug rigtig godt foder, hold styr på temperaturen, og sidst med ikke mindst – overfyld ikke akvariet. Aften sluttede med aktion. Godt foredrag og samtidig nye ansigter der fandt vejen til vores klub aften. Velkommen til jer.

Er vi Danmarks mester?

Det blev meget tæt, vi venter stadigvæk på den sidste optælling med i skreven stund, tyder det på at Søren Lund, vores forsvarende DK mester måske må nøjes med en 2.plads. Et opdræt skiller Søren (37/239 point) og Dennis Jensen (38/286 point) men vi venter spændt. På foreningsdelen tyder det på at vi, Århus Akvarieforening har 92 anmeldte opdræt mod Viborgs 78. Så et forsigtigt tillykke til os, Danmarksmester for foreninger – godt gået alle sammen inkl. Søren.  

                                                                 

Vejle Messen:

Så er det ved at være tid at vores DM akvarie skal til at pakkes ned, bannere findes frem, PR materialet hentes hos trykkeren, får styr på de sidste praktiske emner og finde vejen til Hældagerhallen i vejle. Det er 3 år i træk at vi deltager på det der nok er DKs største selvstændige akvariemesse. Der forventes over 2000 besøgende og 45-50 messestande med alt hvad man kan forvente af grosister, forretninger og foreninger som os. Har du ikke været en tur i vejle, ja så er det helt sikkert et besøg værd. Du finder os på stand 35. Vi vise vores bud på et DM akvarie i klasse 2.  I år er der 4 foreninger tilstede så det bliver spændende at se hvor godt Rasmus/Kurts arbejde bliver modtaget. Som en del af vores PR kampagne vil vi prøve på at uddele prøvemedlemskaber til evt. interesserede. Vores forening skal på kortet så vi håber at dette tiltag kan give lidt flere nye ansigter resten af året. Ses vi?

Aqua Auktion Viborg.

Pyha, vi er næsten ikke færdige med at pakke ovenstående messestand ned, før næste aktivitet kalder. 2 lørdag i marts, er der traditionen tro, Aqua Aktion. 4 af Midtjyllands akvarieforeninger  afholder aktion. Det er: Viborg, Randers, Århus og Skive der står som de officielle foreninger der denne dag. I mange år har konceptet være det samme. Søren på podiet, vores folk i indleveringen og på gulvet/tasterne og ja Muffe vil være at finde som grisen der holder ro i rækkerne (Piv dyr). De andre foreninger deltager også med folk til alle de andre praktiske ting, cafe, løbere, etc.- I løbet af dagen vil over 700 emner skifte ejer. Hvis du har lidt tid til overs, ja så sæt kryds i kalenderen – 2 lørdag i marts på Viborg Gymnasium, skaldehøjvej 12 8800 Viborg. Kom som gæst eller brug et par timer og meld dig under vores fane som hjælper. Jo flere medhjælper, jo flere penge kommer der i klubkassen. En god gerning sammen med andre af foreningens medlemmer. Der er ren hygge. Aktionen starter kl 1100 og der er indlevering fra kl 0915. Mere info på vores næste medlemsmøde.

Foredrag marts – Christians liv med akvarier/planter.

Vi har fået overtalt vores egen Christian til at komme og afholde en aften i ”en akvarists liv med fisk og planter”. Christian er jo, uden at fornærme ham, en herre der er lidt op i årerneJ. Det er blevet til mange års erfaringer som du denne aften kan få glæde af. Der vist ikke den plante som Christian ikke kender eller har haft. Måske du ikke ved det, men der er også blevet til en del opdræt på kontoen, så mon ikke det bliver en aften hvor tips og tricks, krydret med lidt praktisk erfaring på hvordan man kan holde planter og fisk på et niveau hvor det ikke bliver teknik nørderi. Vi gælder os til det.

2020 planer

 Af andre tanker der ligger i støbeskeen, kan nævnes hyggemøder. Vi forsøger igen i år, at lave vores små klubaftner/kaffemøder. Princippet med et emne, hvor vi snakker omkring dette, deler vores erfaringer samt evt. bare snakke om hvad der nu er aktuelt, ja det er konceptet.

Turer er der også på agendaen. Hvor og hvornår er ikke planlagt, men igen i år er det et af punkterne som vi arbejder vi på. Pt arbejder vi med flere muligheder men vi er, som altid, lydhør over for evt. forslag og ønsker. Kom ba do. Vi lytter.

Et større navn til et foredrag, er også et punkt der arbejdes videre med.

Vi er i gang med 2020 så op med humøret, også selv det er regner – konstant.

Det var lidt information fra bestyrelsen – håber at se nogle af jer i vejle, ellers til vores kommende marts foredrag.

Vores liv er gået i fisk, men vi er glade for det.

Bestyrelsen.

 

 

 

Afmeld