November – ”Corona Tidende”

November – ”Corona Tidende”

 Nej Nej Nej ikke en nedlukning igen – men desværre sandt.

Visse ting er desværre ved at blive en vane. Som ovennævnte beskriver, bliver vores efterår/vinter  igen igen, ramt af Corona nedlukning. Nye krav til hvor mange vi må samles osv.  På netop afholdt bestyrelsesmøde har vi igen været nød til at drøfte aflysninger, muligheder, plan B koncepter m.m. Vi prøver at navigere løbende, dette betyder også vi på alle vores kommende aktiviteter, arbejder med en plan A (Gennemførelse af arrangementet, som planlagt). Og en Plan B. (Hvad nu hvis vi……). Som medlem af AKV må vi alle derfor acceptere, at dette er vores verden for en længere periode. Nogle af vores andre foreninger har valgt helt at stoppe for aktiviteterne, indtil at det er muligt at gennemføre ”normale” medlemsmøder. Der er ingen tvivl om at hobbyen er presset af denne nedlukning. Men helt at lukke ned, er ikke noget vi vil. Tværtimod. Vi arbejder hele tiden på hvad vi kan og hvad vi må. Hvad er der af nye muligheder, Hvad kan vi gøre hvis… osv.  Sidder du som læser og har nogle ideer til eksvis et foredrag, en mulighed for et ”live besøg”, andre ideer som vi kan arbejde videre, måske ikke bare nu men også til ”normale tider”, så smid en mail til bestyrelsen. (bestyrelse@aarhus-akvarieforening.dk).

Som forening er vores kerneværdier: Hygge/samvær/deling af viden/aktiviteter, værdier der er meget svære at udfører i denne tid. Men vi prøver. Her er lidt tanker og indsigt til de kommende måneder. God læselyst -  med afstand?.

 1

 Fangst tur Århus område  - Besøg et vandhul og få foder med hjem tur - tanker.

Med henvisning til at begrænse forsamlinger, udskydes dette arrangement til de tider hvor det bliver muligt. Vi informerer ud til alle, når det bliver muligt at gennemfører en sådan tur.

 23

 

5 november kl 1900 –  Foredrag Victoria Chiclider V/Kim: rykket til 2021I stedet Rislefilter/L-maller v/Rud – Vi sender live fra Ruds akvarie-rum. Facebook kl 1900 – 5/11.

Ja da – så har vi et arrangement der ikke er aflyst. Vi har valgt Plan B til denne aften. Plan A var oprindelig en normal klub aften med foredrag V/kim og emnet: Victoria Chiclider. Pga vores nye regler om max 10 mennesker, vil dette foredrag blive rykket til 2021. Plan B er vores egen Rud. Fra tidligere foredrag har Rud, snakket omkring disse nye Risle filter som en af de nye metoder til rent vand. Rud har samtidig en større projekt kørende. L-46. Som pensionist er hans plan at få gang i den ynglegruppe L-46 som han har gående. Tilskud til pensionen?? Men fakta er at det i skreven stund er en anden af vores medlemmer (Brian) der har mest succes med L-46 yngel. Om Rud kan få brudt koden og om de nye Risle filter er en del planen, vil han overgå Brian, ja dette og meget mere, er emnet torsdag kl 1900. For dem der ikke kan se det på selve dagen, vil dette foredrag blive ”gemt” på AKVs facebook side. Hvis du i øvrigt ikke har set de andre af vores ”live foredrag” har vi dem til at ligge under Video. Her ligger pt: Vilde discus, Opdrætstips V/Søren, Rejeforedrag. Så benyt chancen til at se eller gense nogle af de gode tips/tricks der er at finde i disse foredrag.

 456

 

3. December kl 1900 Plan A Jule hygge?????  Eller Plan B Scaping/Gødningsforsøg 250 L. .

Om vi kommer til at lave jule hygge, som vi plejer, er pt et åben spørgsmål. Vi kan håbe på, at smittetrykket falder og at vi til december igen må mødes. Plan A. Vi får lov til at mødes og ønske hinanden en god jul. Pga smitte risikoen, vil denne aften ikke blive med vores pakkeleg. Risikoen for at løbe rundt bordene imellem, er ikke muligt, når vi skal holde passende afstand. Så hvis Plan A bliver aktuelt, bliver det under gældende regler med afstand, sprit hænder, mundbind osv. Plan B – hvis vi stadigvæk skal være max 10 –  vil vi lave plan B. Er det muligt at lave et flot plante akvarie med nyt bundlagstype?. Betyrelsen leger med et 250 liter akvarie sammen med Rasmus, USB Gødning (Rud) samt div materiale, vil vi prøve at indrette et 250 liters plante akvarie, hvor vi bliver guidet igennem scapings A-B-C og vi vil så efterfølgende følge akvariets udvikling, de kommende måneder med billeder der ligges op på vores medier. En aften med plante tricks og indretnings tips. Live sending Facebook kl 1900. Om det bliver Plan A eller Plan B, ved vi ikke, før vi kommer meget tæt på selve datoen. Så mere info når vi er i slutningen af november. Men vi har en Plan. (Skide godt Egon.)

Generalforsamling januar 2021.

Generalforsamling 2021 er lige om hjørnet. Derfor skal vi også begynde at tænke på en Plan B her. Kommer vi til januar og vi stadigvæk ikke må mødes fysisk, står vi overfor en plan B løsning. Hvordan kan vi gennemføre en generalforsamling? Brug af IT-platform, google meet, andet? Bestyrelsen er i gang med at tænke på flere muligheder så dette her er bare en lille forespørgelse til jer som deltager.
Vores plan B er hvis det ikke er muligt at afholde en fysisk generalforsamling, så bliver den afhold på Google meet. Hvis du som medlem ikke kan deltage pga. IT udfordringer, så meld tilbage til bestyrelse@aarhus-akvarieforening.dk .

Hvis vi ikke får indsigelser fra mange betalende medlemmer (ca. 50%) vil vi indkalde til en af disse 2 metoder at holde den på. Ved indsigelser bliver alternativet at udskyde generalforsamlingen.

 1

Randers Regnskov –  En tur bag kulisserne.

Pga. de nuværende omstændigheder er dette arrangement udskudt til 2021. Vi arbejder videre med konceptet når det bliver muligt at gennemfører dette. Vi har noget at se frem til.

Hjemmemøder – gruppe chats? Medlemshygge i en kold tid?.

Hvad er nu det?. Ja kort fortalt har vi fra bestyrelsen igennem de seneste 8 måneder, benyttet Messenger, som vores afviklingsprogram til afholdelse af bestyrelsesmøder. Konceptet er, at vi har en ”lukket gruppe” hvor vi via vores IPad, mobiltlf, Computer, andet ringer ind på et bestemt tidspunkt og alle kan nu tale/se hinanden på deres enhed. Det er dermed muligt at snakke og se hinanden, uden at være sammen. Det har virket for os, og det er samtidigt muligt at tage ”mobilen” med hen til akvariet – eller hvad man nu vil dele.  Ideen er at vi måske kan starte bestemme ”hjemmemøde grupper” op. Plante gruppe, Malawi, ungefødende, andre hvor vi kan snakke sammen og dele hinandens viden/se hinanden også i en corona tid. Hvis du har tid og lyst til eksvis være en del af dette forsøg på at være sammen og på afstand. Så smid en mail til os. Hvilken grupper kunne du tænke dig bliver startet op. Vi vil så fra bestyrelsen, prøve på at lave benarbejdet, få stablet netværket på benene. Lavet grupperne. Så mail med kontakt oplysninger, gruppe interesse til bestyrelsen: (bestyrelse@aarhus-akvarieforening.dk).                                                        

 

Betaling nye medlemmer:

Taksten for 2020: almindelig medlemskab: 350,- pr år, Unge under 18 år/pens/stud: 250,- pr år.   Reg nr: 1551 konto nr: 1071459. Mobilpay: 20537.

Det blev til lidt blandet information, desværre igen præget af de omstændigheder som vi alle er ramt af, aflysninger, begrænsninger i hvordan vi kan ses, usikkerhed om fremtiden. Men husk at vi som forening er her, i en mørk tid og på trods af alt, er i gang med nye aktiviteter. Så husk at vi nu har mere tid til at dyrke vores hobby med alle de aflysninger der rammer os.

Vores liv er gået i fisk, men vi er glade for det.

Bestyrelsen.

 

 

 

Afmeld