Julehilsen – ”Godt nytår 2021”

Julehilsen – ”Godt nytår 2021”

Jeg glæder mig i denne tid – nu falder sneen hvid og ”vaccinen” kommer.

Et gammelt citat fra Peters jul, kombineret med en dejlig udsigt. Året 2020 har på mange måder været et mærkeligt år for vores hobby. Aflysninger af: foreningsmøder, messer, aktioner, ture ud af huset, mulighederne for at se og dyrke vores hobby. Begrænsninger, usikkerhed og en følelse af ikke at vide hvornår vi kommer tilbage til det gamle og kendte foreningsliv. Er det til sommer? Efteråret, vinteren, et skridt frem og to tilbage.

Nye tiltag som afvikling af bestyrelsesmøder på digitale platforme, afholdelse af live foredrag fra medlemmers egne lokaler og stuer. Corona tider hvor alternativer og plan B blev en fast del af vores foreningsliv. Bedst som vi havde følelsen af en forening i fremgang, nye ansigter i klublokalet, spændende aktiviteter i kalenderen, ja så er vi igen tilbage til skriftlig information og usikkerhed for vores kommende forår 2021. Øv øv øv. Men lad os kig fremad. Måske der er lidt sol ude i horisonten. Vaccinen er på vej, den mørkeste dag passeret og dette betyder også, lyser tider for vores forening. Vi har igen igen afholdt vores bestyrelsesmøde på live platform og drøftet forårets kommen. Hvad har vi af muligheder, hvad kan vi lave af digitale foredrag- er det noget som virker? Vil vi afholde generalforsamling, kan vi dette? Og hvordan? Med kaffen foran, stearinlyset tændt, er det blevet tid til årets sidste ”nyhedsbrev” – julehilsen. God læselyst.

Generalforsamling Januar 2021 – Udskydes – til det er fysisk muligt at afholde den. (forår 2021?)1

Som overskriften siger, har vi i bestyrelsen valgt at udskyde vores kommende generalforsamling til foråret 2021. Det har tidligere været udmeldt både her nyhedsbrevet og på vores digitale medier, at vi ville afvikle denne (Januar), på et IT-medie hvor det var muligt at ”tjekke ind” og alle kunne se/hører hinanden. Fordelene ved et sådant medie, vil være, at vi ikke er afhængig af fysiske lokaler/restriktioner til deltagerantal osv. Efter intern drøftelse har vi dog valgt at udskyde vores generalforsamling til det bliver mulighed at afvikle denne som vi plejer. Hvorfor så det? Når det er muligt at gennemfører denne iht. vores vedtægter?  Der ligger flere grunde bag denne beslutning.

Efter næsten et år hvor det ikke har været muligt at se hinanden, er der et behov for at igen at kunne snakke sammen fysisk. Spise sammen, grine sammen, have mulighed for at komme rigtigt i gang sammen. Derfor er det også naturligt at benytte en generalforsamling som ordentligt startskud for 2021. Et startskud hvor vi kan få afviklet året der gik, drøftet nye ønsker og ideer. Bruge den som afsæt til nyt fodaftryk for vores forening og kommende aktiviteter. Med de seneste udmeldinger fra Sundhedsministeriet er kravet til Maks 10 personer gældende til og med februar. Med vores krav til minimum 3 ugers indkaldelse vil dette betyde, at vi måske kan afvikle vores generalforsamling i marts/april måned. Der er flere bestyrelsesposter der traditionen tro er på valg, men ingen af de nuværende medlemmer har ytret ønske om at fratræde før valg. Det er muligt at kører videre med bestyrelsen og gennemfører et Corona vinter/forår med ”Plan B arrangementer”. Mere om disse senere. Hvis du som medlem ikke mener at denne beslutning er rigtig hører vi selvfølgelig gerne fra dig. Vi vil bare gerne have så mange med til at sætte kursen for 2021 og derfor er det mere vigtigt at alle kan komme, mere end at vi gennemfører til fastlagte tidspunkter. (Januar 2021). Ytringer kan sendes til (bestyrelse@aarhus-akvarieforening.dk).

Plan B – Arrangementer 2021.2

Hvis du ikke allerede har stiftet bekendtskab med ”kanal AKF” på facebook, vil vi så benytte chancen for at lave lidt reklame for vores live-møder. Nu hvor vi ikke kan få lov til at mødes fysisk, er en af de nye tiltag, live transmission på vores facebook side. Konceptet er meget simpelt. På vores traditionelle møde aften. Første torsdag kl 1900 i hver måned. (Undtaget Juni – juli – August) sender vi live fra et medlem, foredragsholder, forretning o.lign. Teknikken er ikke TV2 standard (Mobil/iPad) men du kan følge foredraget, stille direkte spørgsmål via chattet. Som noget af det nye ved brug af dette medie. Er muligheden for at se eller gense aftens udsendelse. Har du ikke set nogle af de andre foredrag har vi pt 5 udsendelser der ligger på vores facebook side under Video. Det er pt: Vildfanget discus, Opdrætter tips (Sørens Setup), Rejer, Malle setup (Rud), 250 liters Plante akvarie. (Rasmus). Så benyt chancen til at se eller gense nogle af de gode tips/tricks der er at finde i disse foredrag. Vi kan se på seerstatistikken at der er mange der tjekker disse indslag. Topscoren er pt Sørens setup som er set af 787 personer med samlet 4700 min. Som Plan B har dette initiativ derfor været med at vi bliver set derude. Vi vil ikke erstatte vores medlemsaftner men vil også for 2021 benytte dette alternativ som vores måde at vise at hobbyen er i live og du som medlem/akvarist kan deltage hjemmefra på forsvarlig vis i en corona tid. Vi har pt flere aftaler i støbeskeen for jan – marts 2021 så mere om disse i det nye år. Det bliver godt?.

Hvis/Når det bliver muligt igen at kunne ses, uden restriktioner, er der følgende emner/turer der i år ikke er blevet gennemført, og som dermed stadigvæk står som muligheder for 2021:

Aktiviter 2021:

  • Randers Regnskov, en tur bag kulisserne (tur).
  • Foredrag med Victoria Chiclider V/Kim (foredrag).
  • Hjemmemøder – gruppe charts? Medlemshygge i en kold tid?
  • Kaffemøder i klubben – Små arbejdsmøder hvor der er et tema. (ikke foredrag).
  • Fangsttur, hvad er der i vandhullet. (Tur).
  • Aqua Aktion. (Vores aktion – Via College Århus).
  • Live møder – (Facebook – Plan B).
  • Tur til TP discus? (ønske – live møde?).

Ovennævnte er noget af det som vi kan arbejder videre med. Er der emner/ideer som du gerne vil have med, så smid en mail til bestyrelsen. Ellers håber vi at det snart igen blive muligt at ses igen, under mere normale forhold. Afvikling vores generalforsamling med alt hvad det betyder af input, fælles spisning, hygge m.m.  Herfra Bestyrelsen, tak for du stadigvæk er en del af foreningen. Vi håber og tror på 2021 bliver året hvor vi igen kan ses fysisk, måske ikke i starten af året, men så måske hen over sommeren. Vi vil løbende, som vi har gjort i 2020, arbejde videre med Plan A/Plan B konceptet, så vi ses i 2021. Pas på dig selv og din familie.

Plan B -  TV AAF - Torsdag D 14 januar kl 1900. Central og Nord Amerikanske Chiclider  V/Ole.3

Årets første arrangement bliver et live foredrag/kig ind i maskinrummet hos en af vores mangeårig medlemmer/Bestyrelsesmedlem Ole. En af Oles store lidenskaber er de store chiclider. Det stiller krav til store akvarier, og masser af plads. Ole lukker hos ind i akvarierummet viser os rundt imellem de mange store og spændende arter. Vi får en snak om hvad det kræver af teknik/foder/vandskifte osv. Vi ses kl 1900 – Husk det er på facebook og der er mulighed for at stille spørgsmål undervejs.

Betaling nye medlemmer:

Taksten for 2021: almindelig medlemskab: 350,- pr år, Unge under 18 år/pens/stud: 250,- pr år.   Reg nr: 1551 konto nr: 1071459. Mobilpay: 20537.  Husk at skrive navn ved indbetaling.

Vores liv er gået i fisk, men vi er glade for det.

Bestyrelsen.

 4

 

 

 

Afmeld