Forår 2021 – ”Opstartsplanen”

Forår 2021 – ”Opstartsplanen”

 

Hvornår? Hvordan? Sker der noget snart? Hvad er planen?Billede1

Så sidder vi her igen. Skal skrive nyhedsbrevet  for vores kommende aktiviteter. Efter netop afholdt bestyrelsens møde, vil vi her i de næste 15 minutters læsning, invitere jer ind i de tanker og planer der er gjort for det kommende forår og sommer 2021. På netop afholdt B-møde, er der blevet igangsat flere forskellige aktiviteter. Alle har det tilfælles at vi vil være klar til genåbning. Fra Århus kommune er den officielle udmelding at vi tidligst kan få adgang til kommunens lokaler tidligst i maj måned. Dette betyder at vi igen i april skal benytte af vores ”AAK Derude” koncept. Hvis du ikke allerede har stiftet bekendtskab med dette, så er det kort fortalt, at vi i stedet for et fysisk foredrag, laver et virtual indslag via Facebook. På selve foredragsdagen dvs i morgen torsdag sender vi live fra et sted i Danmark. (mere om dette nedenfor). Med Corona pas og vaccine program hen over sommeren, er der noget der tyder på at vi kan få et ”normalt” efterår. Vi er derfor i gang med at booke foredragsholdere. Planen er at vi har et program klar til når åbningen bliver lanceret. Det er selvfølgelig med risiko for aflysninger m.m. Vi vil gerne kunne præsentere et større navn som en af efterårets aktiviteter, så foredragsudvalget er igang med div kontakter i ind og udland. Der er lys forude, foråret er på vej, Derfor vil dette brev også vise lidt omkring de tanker og ideer som vi arbejder hen imod.

Nøgleordene er: Status for fysiske møder i vores klublokale, TV AAF derude, Kommende fysiske foredrag 2021, kommende turer. General forsamling (Nye bestyrelsesmedlemmer, kontingent fritagelse?). Med håbet om at vi snart kan ses igen og dyrker vores hobby, ønsker vi herfra foråret velkommen og rigtig god læselyst.

Live møde April  John Århus akvarieforening – Hjemme besøg – Torsdag 8 april kl 1900.Billede2

De fleste kender John fra vores klubaftner, men ved du også, at John er stor leverandør af Scalare og Kampfisk til div akvariebutikker i østjylland?  Vi kigger ind i maskinrummet hos John, får os en snak omkring ”hemmeligheden” bag succesfuld opdræt, setuppet, filter, vandkvalitet m.m. Der kan stilles spørgsmål direkte ”live” så en aften i opdræt og små tips/tricks. Vi starter kl 1900 og det er på facebook.

Hvad er der i mit vand hul – Tur ud af huset – Jubbiiie vi skal ud !!! 17 April og 26 AprilBillede3

Med de nuværende regelsæt, må vi som forening, afholder udendørs arrangementer med forsamlingsantal op til 50 personer. (Afstand, sprit osv). Dette vil vi benytte. I foreningen har vi 2 uddannede Biologer. (Rasmus og Bodil). Vi har fastlagt 2 datoer, 17 April (Rasmus) og 26 april (Bodil). Den 17 april kl (Rasmus) besøger vi 3 vandhuller/søer ved Hasselager. Vi mødes på Hasselager Alle kl 10 17/4., det er lige ved siden af søen. Vi går i fællesskab ned til søen.  Rasmus vil præsentere os for hvad vi kan finde i et ”typisk” vandhul både af gode og dårlige emner som foderdyr for vores fisk. Om der er fangst garanti vides ikke. Vejret op til, vil påvirke hvilken og mængden af foderdyr. Husk gummistøvler, net, og spande. Om du vil spise hjemmefra eller medbringe mad/drikkelse til eget forbrug, er op til dig selv. Husk sprit, mundbind samt godt humør. Den 26 April gentage vi konceptet. Denne gang er det Bodil der vil tage os med ud i det blå. Datoen er fastlagt men i skreven stund er vi ved at færdiggøre din sidste detajler. (Research på div vandhuller). Vi regner med at det bliver omkring Århus Vest. Husk egen forplejning, tøj efter forholdene samt godt humør. (Bøtter hvis du skal have noget med hjem.). Mht Tilmelding for begge turer er det tilmelding direkte til Rasmus eller Bodil. 17 april (Rasmus mobil: 25373345 og 26 april – mere oplysning om denne tur, kommer senere.  

 

Maj måneds Plan B-møde  - live transmission med  Peter Lund  / Maller :Billede2

Peter Lund er også en af vores medlemmer. Måske du ikke kender Peter fra vores medlemsmøder, men er du i malle miljøet og på div forummer, er Peter Lund en af ”mallernes Kendisser”. Peter har lige lavet akvarierummet om. (Trope Akvarier har lavet sit indtog), så denne aften står i mallernes tegn. Peter har pt mere end 30 forskellige slags grupper gående. Flere af disse er velfungernede ynglergrupper. Vi tager en snak med Peter omkring setuppet, trykker næsen imod ruderne, snakker om de forskellige L-typer, tips og tricks m.m. I en aften i mallernes tegn. Husk det er via  vores facebook link . Torsdag 6 maj kl 1900.Vi ses…

 

Juni Generalforsamling - Sommer afslutning  – Plan A/Plan B?.

Med finger og ben krydset i skreven stund, håber vi at det bliver muligt at afholde vores udskudte Generalforsamling her i juni måned. Meldingen fra vores kontaktperson i kommunen, hedder tidligst maj, så en teoretisk chance for at vi kan mødes fysisk, få lidt godt til ganen, samt afvikle vores Generalforsamling. Det er lidt vemodigt men sandt. Vi har to medlemmer af bestyrelsen der pga div private årsager. (Flytning og stigende arbejdspres) har meldt deres udmelding. Paul vores mangeårige Kassér, regnearksbestyrer, bilagsguru, har valgt at trække sig helt fra jobbet. Vi har ellers lokket med Rud som hjælpe kassér men nu er det endeligt. Paul trækker sig helt fra posten. Herfra skal lyde en stor tak for det kæmpe mangeårigt benarbejde som Paul har varetaget med at passe på vores økonomi/regnskab. Sidder der en kommende kassér derude eller en person der bare har lidt lyst til at holde styr på vores bilag/regneark, må du gerne kontakte bestyrelsen snarest, så vi kan få lavet en overdragelsesforretning/træning af vedkommende. Vi skal nok hjælpe med jobbet. Herfra tak til Paul og til dig kære læser, vi er søde, sjove og flinke mennesker der gerne vil have dig som ny Bestyrelsesmedlem – kom frem…. Og nu til den anden Person: Bulderbasse, dør mand, fast mand på vores aktioner, næste formand og bestyrelsesmedlem Uffe har også valgt at stoppe hans virke her i bestyrelsen. Stort tak til dig uffe, Vi vil savne dine ideer og støtte. Men tillykke med boligen og ”livet på landet”?. Vi mangler derfor også en ny person der vil vælges ind i bestyrelsen. Så kassér, bestyrelsesmedlem, 2 suppleanter er på valg. Ser du dig selv på en af pladserne, så ring eller skriv gerne til bestyrelsen. Ingen dumme spørgsmål, kom frem og være med til at hjælpe foreningen videre efter Corona tiden.

Et andet punkt der også skal drøftes på den kommende General forsamling, er kontingent. Det er et fast punkt på dagsordren og skal iht vedtægterne, drøftes og bestemmes af flertallet. Den lange nedlukning på 12 måneder har betydet en væsentlig reduktion af aktiviteter og arrangementer for klubbens medlemmer. Fra bestyrelsens side vil vi gerne drøfte en mulighed der hedder kontingent fratagelse på et år, svarende til at den periode hvor foreningen har været ”Corona ramt”. Hvordan det skal realiseres, er noget der skal drøftes og skabes enighed om. Der er flere medlemmer der har betalt for både 2020 og 2021, andre har betalt for 2020 men ikke 2021, nogle mangler for 2020 osv. Så hvordan og hvorledes dette skal håndteres, vil vi drøfte på den kommende Generalforsamling. Nu er det i hvert fald meldt ud som et forslag herfra bestyrelsen.

 

Sommer afslutning:Billede4Billede5

I de sidste par år har vi sendt hinanden på sommerferie med en hyggeaften hos Unimati, eller som i 2020, besøg i Sørens have med hygge, grill, kolde øl og vand samt lidt aktion. Hvordan det bliver i år, vides ikke. Det er også lidt afhængig af hvornår vi evt kan komme ind i klubben og dermed også om det bliver et kombination af Generalforsamling og sommerafslutning, eller at vi pga nedlukning, ikke må samles indendørs og dermed skal i gang med en Plan B. Vi arbejder med div muligheder – forsættelse følger.

 

Viborg Messe   –  Efteråret 2021.Billede6

Sidste års Viborg messe blev afslut, nu prøver Viborg/Skive igen. Fra vores side har vi sagt ja til en lille stand. Konceptet bliver at vise ”flaget” for foreningen. Så Sæt kryds bag øret, enten som gæst eller messe deltager. Vi melder mere ud når vi kommer tættere på. Messefolk har vi altid brug for.

 

 

Vejle Messe – vinter 2022.Billede7

Jep, så prøver vi igen igen. Endnu en af de mange arrangementer der desværre heller ikke blev til noget pga Corona. Vejle messen er vel nok DK´s største både med den fysiske størrelse og mht antal gæster over weekenden. Vi har også her, smidt billet ind på en messestand. Sidste gang vi deltog, blev en kæmpe succes med masser af snak og mange nye ansigter efterfølgende i klubben. Så mon ikke at vi skal prøve igen. Nu ved du i hvert fald at vi er med hvor det er sjovt. Mere om dette senere i 2021/2022.

Efterårets foredrag sept – november. Bestyrelses tanker.

I skreven stund, er overskriften usikker. Hvornår må vi komme ind, hvor mange bliver det muligt at samles osv. Vi ved det ikke, men dog vil vi gerne have styr på vores kalender, så når ”startskuddet” kommer, ja så vil vi klar med en kalender der kan lanceres og benyttes til at får styr på hvad der sker af aktiviteter og foredrag. Vi har allerede indgået forhåndsaftaler med 2 foredrag, (Viktoria søen, og Store akvarie/Indretning). Begge skal dog lige på plads mht datoer/Corona. Et andet emne som vi også nævnte i indledningen, er ideen med at få et større navn til klubben. Om det kan nås/lade sige gøre, arbejdes der videre med hen over foråret. Konceptet skal gerne være et stort navn der kan starte festen op efter oplukning. Nu skal vi i gang, åbne med et brag af et foredrag. Idé eller mulighed? Udvalget er nedsat og der arbejdes med div ideer. Har du en kontakt eller person i tankerne, smid lige en mail til bestyrelsen.

 

Aarhus Akvarieforening derude – AKF derude – forsætter 2021.Billede2

Vi forsætter vores koncept med at sende fra forskellige medlemmer og spændende personer også efter maj. Når det bliver muligt at afholde vores klubaftner, vil AKF derude ikke længere sende første torsdag i måneden. Her har vi jo vores klubaften, men vil dog forsæt blive benyttet som et supplement til vise andre sider af hobbyen. Der er meldt flere emner ind der gerne vil have AKF forbi, så vi vil tjekke og samkører vores kalender/akviteter så der bliver flere af ”AKF derude”, alle vil blive lagt op på vores facebookgruppe så det bliver muligt at se eller gense nogle af disse udsendelser.                                                         

Dette var ordene i denne omgang, vi håber, alle derude er ved godt mod. Passer på jer selv og jeres familier. Både dem på to ben og dem  ” i bajlerne”. Vi  ser frem til at igen at være sammen. I første omgang på ”nettet”. Og igen sammen på vores turer og i klublokalet.

Vores liv er gået i fisk, men vi er glade for det.

Bestyrelsen.

 

 

 

Afmeld